Cupa Campionului Democrat Constantin Tutu

Cel mai bun luptător moldovean de K-1, Constantin Ţuţu a organizat în premieră un turneu în localitatea natală

 

Cel mai bun luptător moldovean de K-1, Constantin Ţuţu a organizat în premieră un turneu în localitatea natală, Băcioi. La Cupa Campionului Democrat au participat 30 de sportivi din toată ţara. Luptătorii şi-au împărţit pumni şi picioare într-un ring special amenajat în curtea liceului din comuna Băcioi.

 

Constantin Ţuţu spune că acest turneu va fi organizat în fiecare an în localitatea unde s-a născut şi a crescut.

 

"M-am născut şi am crescut în această localitate şi am vrut să vadă toţi consătenii mei cu ce mă ocup eu în sală şi ce fac când reprezint Moldova peste hotare. Este foarte greu să organizez un asemenea turneu. Cred că le-a plăcut tuturor consătenilor mei. Organizarea acestei competiţii va deveni o tradiţie la Băcioi şi se va desfăşura în fiecare an", a declarat Constantin Ţuţu. 

 

Conducerea Federaţiei Moldoveneşti de K-1 amator a anunţat că astfel de turnee ajută la descoperirea noilor talente.

 

"Ideea îi aparţine lui Constantin Ţuţu. El a dorit să organizeze în satul natal un eveniment sportiv şi anume de K-1. Asta deoarece el este unul dintre cei mai buni luptători K-1 din lume. La orice turneu cât de mic el nu ar fi, mereu se descoperă noi talente", a declarare preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de K-1 amator, Dorin Damir. 

 

Sportivii au rămas impresionaţi de felul cum a fost organizat acest turneu în aer liber.

 

"Constantin Ţuţu este un exemplu pentru noi toţi. Cred că luptătorii moldoveni trebuia să ia de la el tot ce e mai bun. El munceşte din greu şi merită ceea ce a obţinut până acum. Organizarea este la un nivel înalt. Sunt lupte foarte frumoase", a declarat luptătorul de K-1, Victor Apostol. 

 

Câştigătorii au fost premiaţi de organizatori cu Cupe şi diplome. După această competiţie, Constantin Ţuţu va continua pregătirile pentru Gala KOK de la Chişinău, care va avea loc pe 19 septembrie. Evenimentul va fi transmis în direct de cunoscutul post TV, Eurosport.