Federatia Moldovei de K1 a organizat acest campionat cu sarguinta  si la un nivel European. Un ring nou, tribune bine instalate si conditii de participare la fel. In total s-au cheltuit peste 100 de mii de lei. Toate au fost pregatite pentru un campionat European. Desi acesta nu a avut loc, kikboxerii moldoveni nu au oferit un show mai putin spectaculos.
160 de kikboxeri se vor pregati doua zile de antrenamente. Astazi au avut loc etapele preliminare ale campionatului, iar maine vor fi cunoscuti castigatorii.
După rezultatele campionatului moldovenesc va fi formată selecţionata naţională, care va participa la campionatul european de amatori la toamna.
ALEXANDRU BOTNARI, VLAD COROBAN, PENTRU COTIDIAN

 

 

 


Start campionatului national de K1 pentru amatori. Au fost impartite deja primele lovituri

Peste o suta de sportivi de toate varstele se vor intrece incepand de astazi la Chisinau la campionatul National de K1 pentru amatori. Astazi au fost impartite deja primele lovituri.
Incepand de astazi si pana duminica, la manejul de atletism din Chisinau se vor lupta circa 160 de sportivi de la 14 cluburi la campionatul national de K-1 amatori.
Turneul se desfasoara in mare parte pentru a definitiva lotul national final, care va participa la competitiile internationale.
Ministrul Tineretului si Sportului, Octavian Bodisteanu, prezent la deschidere, spune ca, asa cum anterior a fost luptator si el, nu s-ar da in laturi acum de la o provocare. L-ar infrunta chiar si pe cel mai bun kickboxer din Moldova, Constantin Tutu.
De fapt, in acest week-end la Chisinau urma sa se desfasoare, nu campionatul national, ci  campionatul european la K1 amatori. Au fost inscrise 28 de tari, insa din cauza situatiei precare din Ucraina, si din motive de securitate, turneul a fost amanat pentru luna octombrie. Urmatoarea competitie la care va participa lotul national de K-1 amatori este Cupa Lumii, care se va desfasura la sfarsitul lunii septembrie in India.